Domeniul designului este unul pe cât de atractiv, pe atât de bine plătit. Oamenii sunt atrași de acest job care promite multe, dar cere la fel de multe, dar nu oricine poate lucra ca designer grafic. Deși este un job în IT care în mod teoretic se poate învăța în mod individual sau prin cursuri specializate, de fapt lucrurile nu stau chiar așa. Designerii grafici au nevoie de câteva competențe cheie pentru a deveni profesioniști și a avea rezultate apreciate de orice client.

5 competențe cheie necesare designerilor grafici

  • Creativitate

În mod evident acest tip de job necesită un nivel extrem de ridicat de creativitate deoarece trebuie ca setul de cerințe, idei și dorințe ale clientului să se transforme într-o creație vizuală care să vândă.

Imagine și text – acest lucru trebuie să livreze un designer grafic și mai mult, această combinație trebuie să persuadeze, să emoționeze, să atingă corzi sensibile și să convingă oamenii să scoată bani din buzunar.

  • Tipografie

Deși nu este un aspect central al creației vizuale, crearea de texte este încă un lucru important pe care designerii trebuie să știe să îl facă. Uneori în spații destul de restrânse, un singur cuvânt trebuie să fie suficient de convingător. De aceea designerul trebuie să îl aleagă cu cea mai mare grijă.

  • Web design

În funcție de proiectele la care participă, un designer grafic trebuie uneori să fie pregătit să învețe o parte de cod pentru a pune direct pe site propriile creații. Uneori ei au nevoie de cunoștințe de HTML și CSS pentru a duce un proiect la bun sfârșit. De asemenea, adăugarea unei noi competențe de web design în CV sau portofoliu în mod sigur vor crește șansele de angajare ale persoanei.

  • Comunicare

Deși nu ar părea parte a competențelor cerute unui designer grafic, comunicarea este de fapt un punct important în orice proiect. Înainte de începerea unui nou proiect fiecare designer trebuie să înțeleagă ce are de făcut și care sunt ideile clientului. Pentru a afla tot ce trebuie pentru a crea imaginea ideală, designerul trebuie să fie mai înainte de toate un foarte bun comunicator.

  • Atenție la detalii

Din partea de competențe soft ale unui designer face parte cu brio atenția la detalii. Se știe că designerii au o foarte mare capacitate de concentrare pe cele mai mici detalii și o dorință imensă de perfecțiune și în același timp de perfecționare. Fiecare creație vizuală trebuie să aibă fiecare pixel unde trebuie, fiecare tușă de culoare la locul ei.